Társadalmi felelősségvállalás

A KRAFT FM társadalmi felelősségvállalása a közösségben

A Vállalati társadalmi felelősségvállalás (Corporate Social Responsibility – CSR) egy vállalat fenntartható kezeléssel kapcsolatos, gazdasági, ökológiai és társadalmi szempontú általános felelősségét írja le.

A szervezet társadalmi felelősségvállalása a szervezetés a szervezet tagjainak olyan, tudatos és folyamatos gondolkodás- és szemléletmódja, valamint erőfeszítése és tevékenysége, melyben megnyilvánul az a tudat, hogy minden döntésük, cselekedetük hatással van környezetükre, a társadalom tagjaira.

A gazdasági hatáson túl a helyi igényekhez igazodó közösségi egyesületekbe jelentős összegeket fektetünk. Támogatunk többek közt sport egyesületeket, művészeti tevékenységeket végző csoportokat, utánpótlás nevelést. Következő években tervezzük az oktatás támogatását. 

Cégünk társadalmi felelősségvállalását és szakmai elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy alapító tagjai vagyunk a LEO – a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének. Több munkatársunk is aktívan részt vesz a LEO tevékenységeiben. Megalakulásakor a LEO legfőbb céljául tűzte ki, hogy szakmai sztenderdeket és átláthatóságot teremtsen, valamint hogy alapjaiban gondolja újra a teljes létesítménygazdálkodási iparág működését. Mindezt a szektor fejlesztésével, működési sztenderdek kialakításával és egy tudásközpont létrehozásával kívánják elérni. Ezeknek a törekvéseknek az első kézzelfogható eredménye a Létesítménygazdálkodók FM Benchmarking kiadványa: a Létesítménygazdákodási mérőszámok 2014-2015.

A kiadvány létrehozásával jelentős előrelépést tett a létesítménygazdálkodási iparág új szakmai sztenderdjének megteremtése felé. A szervezet a mérőszámok közlésével hiányt pótol az iparágban, valamint hasznos és kézzelfogható segítséget nyújt a stratégiai és operatív döntéshozók számára.

A kiadványból rövid ízelítőt olvashatsz  a csatolt dokumentumban! Lentebb pedig megtalálod a LEO és a LEO Benchmarking weboldalát.